האספרג בעל טעם עדין ויחודי. יש לקצוץ החלק התחתון, כ 5 ס"מ, של השיפודים. אם משתמשים בשיפודים עבים כדאי לקלוף בקולף ירקות את השליש התחתון של השיפוד. הבישול נעשה ע"י חליטה במים רותחים כ 5 דקות. יש להוציא האספרג מהמים הרותחים ולקררו על מנת לשמור הצבע הירוק. להגיש מיד לשולחן בתוספת רוטב סלט כלשהו. דרך נוספת ושונה היא לטפטף מעט שמן זית על השיפודים ולהכניס בגריל ל 5 דקות.
|
|
 | |
|
רוטב לאספרג: |
 |
1/2 |
כוס מיץ לימון |
2 |
שיני שום כתוש |
|
מלח |
|
פלפל שחור גרוס טרי |
|
כף חרדל דיז'ון עם גרעינים |
|
צרור עלי שמיר |
|
כפית סוכר חום |
3/4 |
כוס שמן זית |
|
| |
|
|
 |
לערבל הכל במערבל חשמלי. אם רוצים אפשר בסוף הערבול להוסיף יוגורט דל שומן. |
| | |